POWER järjesti kilpailuharjoitukset 11.10. Kilpailupaikan Monnissa tarjosi Catfish Ranch. Sääennusteet näyttivät pitkään, että sateinen päivä olisi tiedossa, mutta tippaakaan ei taivaalta pudonnut. Iltapäivän edetessä alkoi aurinkokin paistaa.

Ratsukoita saapui melko vähän: yhdeksän, ja yhtä ratsukkoa lukuunottamatta olivat kaikki powerilaisia. Pari ensikertalaistakin oli mukana! Tuomarina toimi Terttu Katila.

aws2014_ratsukoita-normal.jpg
Annu&Dolly, Kata&Hiivatti, Mari&Hani. Anssi&Hattiwatti, Mari&Hani. Kuva: Nea Helakallio

Päivä aloitettiin kolmen ratsukon Horsemanshit-luokalla, jonka nimi jäi arvoitukseksi sillä vain yksi heistä sai hyväksytyn suorituksen: Nea Helakallio & Rocket N Pride. Näin ensimmäisen kerran livenä Ranch Horse Pleasure suorituksia ja tämän mielenkiintoisen luokan voitti kolmen ratsukon joukosta Mari Valkonen & Chocos Buck N Bambi.

Kolmantena luokkana kilpailtiin Kaljatrail, walk&jog. Periaatteessa K-18, mutta yksi alaikäinen ratsukko suoritti radan limpparilinjalla. Mari ja Hani suorittivat trailin ilman suitsia, pelkällä kaulanarulla. Myös erikoisena lisänä nähtiin, kun Anssi Valkonen ja vasta 3-vuotias Rocket N Wild osallistuivat trail in handina. Hylsy tuli, kun Hattis ei vaivautunut ravaamaan ravipuomeja. Kunnioitettavasti suoritti radan loppuun, vaikka nuorukainen oli ensimmäistä kertaa pois kotoa. 

kaljatrail-normal.jpg
Annu & Dolly voittivat kaljatrailin, kuva: Lea Kupsu. Anssi&Hattiwatti, kuva: Michaela Suomi

kaljatrail2-normal.jpg
Kata & Hiivatti, Oona & Tosca, kuva: Michaela Suomi

Yhtenä tehtävänä oli ratsastaa tölkkipisteelle, ottaa muki käteen ja joggaa läpi puomit sekä pujottelu ja pysähdys puomikujaan, jossa juoman sai juoda loppuun ja heittää muki roskiin. Osa ratsastajista hörppi rohkeasti ratsastaessaan ja osa joi kuplivansa kahdessa erässä. Yllättävän hankala tehtävä olikin, sillä enemmän tai vähemmän meni radalla pasmat sekaisin – mutta kaikilla oli hauskaa! Kahdeksasta ratsukosta vain neljä selvisivät hyväksytysti loppuun asti. Voittaja oli Annu Tenno ja 4-vuotias L.R. Doll Up Sky. Jaetulle 2. sijalle tulivat Seija Anttonen & Wranglers Easterlily sekä Kata Rajakangas & Rocket N Pride.

'Normaaliin' trail-luokkaan osallistui vain kaksi ratsukkoa, jonka voitti Nea Helakallio & Rocket N Pride.

Päivän viides luokka, puku-Pleasure oli sekin näkemisen arvoinen! Viisi naamioitunutta ratsukkoa, joista lännenratsukoksi pukeutuneet Hannu Luode (LaR) & Scan Sunday Surprise voittivat. Tarina ei kerro, mitä he sitten oikeasti ovat...

pukupleasure-normal.jpg
Pukupleasuren voittanut Hannu & Sohvi, sekä inkkariratsukko Nea & Hiivatti. Kuva: Lea Kupsu

western_pleasure3-normal.jpg
Punahilkka (Seija&Lily) ja kouluratsukko (Oona&Tosca), kuva: Michaela Suomi

western_pleasure-normal.jpg
Oona&Tosca, sekä pukupleasuren toiseksi tullut kukkahattutäti (Kata&Hani), kuva: Michaela Suomi

Viimeiseksi kilpailtiin vauhdikkain luokka: Barrel Race. Kaksi rohkeaa ratsastajaa jälki-ilmoittautuivat tähän, ettei Annun ja Dollyn tarvinneet pelkästään kelloa vastaan kilpailla. Niin myöhään ilmoittautumiset tulivat, että minulla ei ollut mukana edes kypärää. Sain lainaksi tarvitsemani tavarat, ja ei kun lainahevosen selkään. Yleisö lähti kovaäänisesti kannustamaan kaikkia ratsukoita, kun kukin vuorollaan kiersivät tynnyrit kahteen kertaan. Oli todella vaikeaa sanoa, kuka oli nopein, kun yksi ratsukko laukkasi koko radan, toinen ravasi ja laukkasi, kolmannen kauhoen pelkällä ravilla. Lopulta nopein ratsukko kahden kierroksen keskiarvolla olin minä ja Tosca. Toisena Seija & Lily, kolmantena Annu & Dolly.

kisat%2011.10%20084-normal.jpg
Barrel Race voittajaratsukko Miia Koistinen&Golden Trick. Kuva: Nea Helakallio

Vähäisen osanottajamäärän vuoksi palkintoja jaettiin myös ei-sijoittuneille. Tavarapalkinnot oli lahjoittanut: Catfish RanchTassu Tila ja K-market Pornainen.

Kilpailijoiden lisäksi harjoittelemassa oli kuuluttaja: toimin ensimmäistä kertaa tapahtumakuuluttajana – ja voi pojat, että oli hauskaa! Päivä oli todella mukava ja rennoin kilpailu, missä olen koskaan ollut. Kiitos kaikille hulvattomasta päivästä ja onnea kilpailijoille suorituksista!

– Miia Koistinen