"It's all and pure pleasure in every meaning"  kuvaa parhaiten viime viikonloppuna Powerin neljättä Mia Ekströmin valmennusta Catfish Ranchillä Hyvinkäällä, ja jälleen kerran saamme kiittää Annu ja Pentti Tennon vieraanvaraisuutta niin ulko- kuin sisätilojenkin käytöstä; powerilaisia löytyi niin keittiöstä ruokaa laittamassa kuin eri puolilla tilaa huoltamassa hevosiaan tai seuraamassa toistensa treenejä.

1779147.jpg

Kurssilla oli myös mukana "uusia naamoja" mistään hämmentymätön 3-vuotias suomenhevonen Markka, saa nähdä tuleeko Markasta isona Taala, kun western-ura aukeaa Marin opastuksella, sekä jo kolmatta uraansa alkava esteitä hyppäävä ameriikan ravuri, joka nöyrästi yritti ymmärtää mitä Pentti häneltä trail-tehtävissä vaati. Nixu on fixu.


1779144.jpg1779151.jpg

1779155.jpg

Mian valmennus perustuu eri osa-alueiden treenaamiseen ja hallintaan, joita ovat mm. bending, styrning,  presentation, tempo växlingar etc., joiden osaamiselle western ratsastus perustuu, ja toisaalta hevosen fyysisten osa-alueiden kehittämiseen, joiden avulla se kykenee halutut asiat suorittamaan.. Lauantaina kurssilaiset saivat hieman nuhteita siitä, ettei kaikkien tarkkuus perjantain kisojen horsemanship radalla ollut täydellinen. "One step is one point", Mia muistutti. Toisaalta kurssilaiset saivat kiitosta siitä, että kaikista näkyi se ,että kotiläksyt on tehty ja hevoset ovat edistyneet paljon.

1779141.jpg

Sunnuntaina päätimme yhdistää kaksi ryhmää yhteiseen pleasure-harjoitukseen, ja saimme ratsastaa niin, että hiki virtasi ravilisäyksissä. Lisäksi saimme selkeän käsityksen siitä kuinka modernin pleasure-hevosen tulee liikkua ja miten siihen päästään. Kun lopun kruunasi vielä Mian vaikeampaakin vaikeammat trail –tehtävät, oli viikonlopun antoisa urakka täynnä. Kotiin lähti joukko uupuneita hevosia ja ratsastajia mieli täynnä uusia asioita, paljon pohdittavaa ja totta kai myös uusia kotiläksyjä, tackar Mia.
1779153.jpg
Reportoi Päivi Oikarinen