Kisat sujuivat letkeästi

 

Vihdissä lokakuussa järjestetty Last Minute Challenge Show päätti kotimaisten lännenratsastajien kisakauden. Kaksipäiväinen kilpailu oli samalla varsinainen tulikaste vasta vuoden toimineelle seurallemme.

2105140.jpgTuomarina toimi belgialainen Simone de Geus, joka on sekä kisannut itse että tuomaroinut useissa arvostetuissa western-tapahtumissa niin Keski-Euroopassa kuin USA:ssakin.

2105141.jpg


Lauantaina kisattiin SRL:n ja APHAn luokat. Parhaina paint -rodun edustajina palkittiin Charlies Doc Cash, omistaja Jenni Hakosalo, sekä Baltic Reflection LB, omistaja Eeva Mannila. Paras SRL-ratsukko oli Chapeau de Napoleon - Marja Siirtola-Carleman, seuraaviksi tulivat Fiftys Lovemaker - Lilli Vanhatalo sekä Teresita - Pentti Tenno.

2105143.jpg


Myös sunnuntain ilmapiiri oli letkeä, kun areenan valloittivat quarterit. Kisapäivä huipentui reining-luokkiin, jotka saivat yleisönkin mukaan villiin kannustukseen. Päivän parhaana quarter-ratsukkona palkittiin TG Meritable Kim - Kalevi Karenko, toiseksi tuli Starduino - Jenni Hakosalo ja kolmanneksi Colleen Nifty Pine - Mia Weckman.

2105144.jpg


POWERin kilpailutoimikunnasta vastaava Päivi Oikarinen kertoo, että kisajärjestelyt aloitettiin jo viime keväänä, kun AQHA- ja APHA-luokat anottiin USA:sta.

– Monilla lännenratsastusta harrastavilla on paint- ja quarter-hevosia ja AQHA- ja APHA-luokat on luotu näille roduille nimenomaan niiden ominaisuuksia silmällä pitäen. Virallisista luokista hevoset ja ratsastajat voivat kerätä omien rotujensa "ranking"-pisteitä ja ansaita AQHA:n ja APHA:n myöntämiä arvosanoja.

2105139.jpg


POWERin puheenjohtaja Juha Pölönen iloitsee siitä, että suomalainen lännenratsastusväki tuntui heti ottaneen POWERin kisat omikseen. Kilpailussa nähtiin monia nimekkäitä lajin harrastajia.

– Kisoista saamamme palaute on ollut pelkästään positiivista. Osanottajat ovat kehuneet hyvää ilmapiiriä ja kisajärjestelyjen erinomaista sujuvuutta. Yleisöäkin riitti mukavasti molempina päivinä, Pölönen toteaa.

– Erityismaininnan ansaitsee Koivulan tilan omistava Ripatin perhe, joka luovutti käyttöömme hienot puitteet kisan järjestämiseen. Ennätyssateisestä kesästä ja syksystä huolimatta kisa-alue oli koko ajan tiptop eikä mutaa näkynyt missään, Pölönen kiittelee.

2105138.jpg

Kuvat ja kirjoitus, Sanna Lohenoja