Tässä hieman Rickin palautetta:

Pääasiassa ihan hienot kisat ja hyvin järjestetty. Hevoset ja ratsukot olivat keskimäärin hyvätasoisia. Nämä oli ekat kansallisen tason kisat Suomessa mitkä Rick näki, ja sanoikin että tason huomasi. Taso oli myös hyvin tasainen, esim. horsemanship-luokissa ei ollut mitään selkeitä muita ylittäviä tai alittavia suorituksia, vaan kaikilla meni tasaisen hyvin.
Hauskaa Rickin mielestä on se, että joka kisoissa näkee jotain uutta, esim. sen, kun joku ratsukko peruutti kilpailuareenalle, minkä hän oli nähnyt vain kerran aiemmin :-)

Kehitettävää Rick sanoi kuitenkin ratsukoilla olevan erityisesti Halter-luokissa: hevosten esittäminen oli  paikoin lähes ala-arvoista, ja tähän pitää jokaisen halterissa hevosta esittävän panostaa. Näytillä oli kuulemma ihan hienojakin hevosia, mutta ne esitettiin niin huonosti, että sillä tavalla ne myös näyttivät paljon todellista huonommilta. Kannattaa ottaa esittämisestä selvää ennen suoritusta ja jopa pyytää valmentajia kouluttamaan tähän.
Myöskin yleinen sääntöihin tutustuminen on paikallaan aivan jokaiselle kilpailuun osallistuvalle, esim. sallittu suitsitus ym. varustus eri luokissa ja lajeissa ja eri ikäisillä hevosilla. Ratsastajat eivät voi olettaa, että järjestäjät tai tuomari kertoisivat niistä erikseen (erikseen kerrotaan vain poiketaan säännöistä tai esim. ratapiirrustuksista). Tämä koskee siis myös jenkkisääntöihin tutustumista, jos aikoo APHAn tai AQHAn tai NRHAn tms. luokkiin osallistua; SRL:n säännöt pätee vain SRL:n luokissa.

Tämän tason kisoissa ratsukot eivät tarvitse paapomista, esim. ne areenaan tutustumiset joka luokan välissä eivät ole tarpeellisia alue- ja kansallisella tasolla, eikä niin tehdä muuallakaan. Myöskin eri ratsukoille annettavat erimittaiset omat verkka-ajat voi kuulemma jättää tiukasti myöntämättä: jos ratsukko ei tule ajoissa paikalle, niin so not :-)
Rick ehdotti, että kisoissa olisi enintään yksi areenan tutustumisaika aamulla ja yksi tauon jälkeen, ja jos haluaa areenaan tutustua, tulee paikalle silloin.
Myöskään tällä tasolla trail-rataa ei tuomarit yleensä enää esittele ratsukoille: sen saa itse tulla kävelemään läpi. Näitä paapomisia voidaan harrastaa jossain seuraluokissa ja aloittelijoiden kesken, mutta ei korkeammilla tasoilla.
Nämä asiat voisi esim. sitten kertoa kisakutsussa, että ratsukot osaavat varautua ja kaikilla olisi samanlaiset, itsestään riippuvat mahdollisuudet areenaan/ratoihin tutustumiseen.

Niin ja sitten ihan suoraan Rickiltä tämäkin: tärkeisiin järjestelytehtäviin tulisi saada oma toimitsijansa, joka vastaa vain kyseisestä tehtävästä: portti (ratsukoiden sujuva radalle tulo ja poistuminen), kuuluttaja, rinkkari, kanslia, lähetti (paperit sujuvasti rinkkarin, kuuluttajan ja kanslian välillä), ratahenkilökunta/ratamestari. Näin kisojen sujuvuus parantuisi entisestään.