SRL:n lännenratsastusjaosto järjesti lännenratsastuksen Steward-koulutuksen 19.9.2009 Mäntsälässä Saaren kartanossa yhteistyössä POWERin kanssa. Runsas tusina kiinnostunutta kuunteli ja kyseli innostuneesti koulutuksesta vastaavalta Ulla Kemppaiselta, joka moninkertaisen stewardin kokemuksella jaksoi vastata kaikenlaisiin kysymyksiin. Ullalla on runsaasti kokemusta alalta sekä kotimaasta että ulkomailta.

Koulutuksen aluksi käytiin läpi osallistujien taustoja. On mielenkiintoista nähdä, kuinka laajalta pohjalta tällekin alalle ponnistetaan. Löytyi ravitaustaa, poniäitiä, este- ja kouluharrastajia, melkein mitä vaan. Ainoastaan vikeltäjät taisivat puuttua.

Koulutuksessa käytiin läpi kilpailusääntöjen yleinen osa, steward-toiminta ja lännenratsastuksen erityispiirteet. Koulutuksessa tuli hyvin esiin asennekasvatus siinä, miten stewardin pitää olla hevosen hyvinvoinnin turvaaja ja ratsastajan apu, ei poliisi. Pitää oppia puuttumaan jämäkästi asioihin tarvittaessa, mutta hyttysiä ei saa ruunata.

Lähes kaikki osallistuivat teoriakokeeseen, minkä lisäksi oppilaiden tulee harjoitella kuusi kertaa stewardina oloa alue- tai kansallisissa kisoissa. Ei mikään pieni juttu, vaan pitkän tähtäimen suunnitelma.
Kiitos hyvästä koulutuksesta!